vrijdag 13 april 2012

Gewoon een dag.......

Vandaag was het weer tijd om de grondwaterstanden op te nemen. Dit gebeurt twee keer in de maand. Op zo'n dag kom je dus door je hele werkgebied. Bos, heide, moeras, grasland. Al deze terrein typen zie je op zo'n dag en uiteraard weer veel leuke dingen als je er oog voor hebt. Hier een paar plaatjes van gewoon een dag in het veld.

De dag begon mistig. De lange monotome rijen produktie hout lijken wel tunnels te vormen. Aan het eind van de tunnel is dus inderdaad licht.


Mist, dauw en  een spinneweb.


of twee.


De bloem van het 1 aarig wollegras is verandert in  het begin van de bekende witte pluim. Met een paar weken lijken de drentse vennen weer op katoen velden.


Met de weerspiegeling in het water lijkt het wel een spelden kussen.


De exemplaren die wat meer in de zon staan hebben hun witte pluim al.


Op de droge heide lagen weer adders. het is net of passen ze zich aan aan de ondergrond. Een lichte adder lag tussen het afgestorven gras.


Terwijl een donker exemplaar lag op een donkere ondergrond.


Midden in het moeras kwam ik dit nest tegen. Meneer en mevrouw zwaan waren blijkbaar even een blokje om.  Maar goed ook anders kwam ik er niet zo dicht bij.


De holpijp kleurt fantastisch , het lijkt wel disco verlichting.



Drente en stenen. In de ijstijden zijn heel veel stenen, uit de scandinavische landen, met de dikke ijslagen hier heen geschoven. Overal komen we deze jongens tegen.


Dit groene vlindertje is de jonge spruit van een beuk. Als hij de tijd maar krijgt kan het een woudreus worden van wel 30 meter.


En om mijn dag helemaal compleet te maken kwam ik laat in de middag nog een nestje met 4 kievits eieren tegen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten