vrijdag 10 mei 2013

Tuinpracht

Onze planten uit de achtertuin heb ik hier al een paar keer beschreven.  Een hele verzameling soorten heb ik er staan. De meeste echte voorjaarsbloeiers zijn nu een beetje op hun retour maar er is nog steed genoeg om van te genieten. De regen van de afgelopen dagen was wel welkom. De planten genoten er van en je zag ze haast groener worden waar je bij stond. Ook de slakken kwamen in 1 keer weer tevoorschijn. Vele huisjes slakken kropen weer tussen de planten door. Nu ben ik daar neit zo blij mee maar goed, ook zij moeten een plek hebben. Er is echter wel 1 soort slak in onze tuin waar ik wel blij mee ben en dat is de wijngaardslak.  Jaren terug van een goede kennis een paar exemplaren gekregen en ze aarden goed in onze tuin, inmiddels heb ik er een behoorlijk aantal rondkruipen. Ook jonge exemplaren dus de populatie houd zichzelf in stand.


Het verschil in grote van het huis met de gewone huisjes slak is duidelijk te zien.



Nederland en tulpen dat hoort bij elkaar, dus ook in onze achtertuin kunnen ze eigenlijk niet ontbreken. In vele vormen en kleuren staan ze nu te bloeien.







 
Ook de wilde boshyachint staat in de tuin. Deze begint nu net te bloeien.
 

In het blauw maar ook in het wit.


De daslook heeft zijn schoonheid ook bloot gegeven.


En een beetje spelen met de instelling van de camera geeft leuke effecten.


Het lelietje der dalen staat nog niet in bloei. Straks hangt hij vol met witte klokjes.


Ik heb de roze variant ook in de tuin en die bloeit inmiddels wel.


Veelbloeminge salomonszegel. Als de bloemen straks bevrucht zijn komen er prachtige zwarte bessen aan te hangen. Een echte bosplant.


De primula, in een donker hoekje komt zijn gele kleur mooi naar voren.


Heb je een ui over stop hem in de grond en laat je verrassen. Dit hier is de sierui maar een gewone ui doet het ook. Deze bol wordt straks paars, van een gewone ui wordt hij wit.


En ook de varen staat er weer fris bij, het oude blad staat rechts  en het nieuwe staat er naast een mooi contrast
 
Zo zie je maar weer, in je eigen tuin is de natuur veel dichterbij dan je denkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten