donderdag 18 februari 2016

De laatste plaagstootjes van koning winter ?

Na de grote hoeveelheden regen is het nu opeens weer een beetje winter. Lichte tot matige vorst in de nachten zorgt voor prachtig weer overdag.  De natuur is verzadigd wat betreft water. De grond neemt niks meer op en overal staan grote plassen. Binnen onze boswachterij is het plaatselijk dan ook ontzettend nat, dit geeft wel hele mooie plaatjes. S morgens vroeg was er deze week weer ijshaar te vinden. Door de natte omstandigheden in het bos vond ik het nu ook aan takken die nog niet niet in het water lagen. Een prachtig gezicht.
Dit weekend gaat de temperatuur weer omhoog en gaat de kraan boven weer wagenwijd los heb ik gehoord. Jammer het begon door de vorst nu net een beetje op te drogen.

De lage delen in het bos zijn veranderd in moerasbossen.


Waterberging in de Halkenbroeken. Een dun maagdelijk vlies ijs ligt er overheen.


Een aantal jaren geleden was dit nog gewoon landbouwgrond, nu een prachtig stukje nieuwe natuur.


De hoge rug dient als waterkering en is ook een wandelpad langs dit stuk nieuwe natuur. Er zijn prachtige doorkijkjes.


Hout is goud. Deze gezaagde douglas laat dat duidelijk zien.


We zijn bezig met omvorming naar een meer natuurlijk boslandschap. Grote oppervlaktes productie bos maken plaats voor een meer natuurlijke begroeiing van loofhout. Hier is een grote loofboom vrijgezet door de douglas er om heen weg te halen.  Blauwe luchten , goud gele stammen een prachtige combinatie.


S morgens vroeg was het er weer. Ijshaar.

 
Door dat het water plaatselijk hoog staat in de bosvakken vond ik nu ook geregeld ijshaar aan takken die net boven het water lagen. Dit had ik nog niet eerder gezien maar wow wat is dat een prachtige combinatie.
 
 



De baard van koning winter.




 
 
Zou dit het laatste plaagstootje zijn van koning winter.....
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten