maandag 1 februari 2016

Januari een maand van grote verschillen

De eerste maand van het jaar is al weer voorbij. Een maand met grote verschillen in het weer in Nederland. Begon de maand hier in het Noorden winters met ijzel en sneeuw, gevolgd door een nieuwe periode met sneeuwval en vorst terwijl de rest van Nederland hier totaal niets van meekreeg.  Inmiddels is de winter weer verdreven en het lijkt er nog niet op d at hij zomaar weer terug keert.
De winterse periode staat natuurlijk wel altijd weer garant voor mooie plaatjes. Ook deze korte periode heb ik er weer velen gemaakt.

De witte wereld in het Hart van Drenthe s morgens vroeg.



Een dik pak sneeuw bedekt de bomen.


Een natuurlijke sneeuw iglo.


Dunnen bomen konden het gewicht niet aan en bogen allemaal om. Takken van den en douglas knapte overal uit de bomen door het gewicht van de sneeuw.


Rietsigaren met een sneeuw deken.


Het bos leek wel een kerstkaart zo mooi.


Matige vorst in de nacht zorgde voor prachtige zonsopkomsten. Als je dag zo begint dan kan hij al niet meer stuk.



Winter wonderland.


Sneeuwbloemen op het ijs.


De straal van de opkomende zon gevangen in het ijs. Dit zou de laatste mooie winterdag worden.


Door het sneeuwdek was het op de grond bijna niet te vinden, maar wie er om zocht kwam het wel tegen iets hoger in de bomen, Ijshaar het was er weer.





De laatste dag van deze mooie periode was echt prachtig, een blauwe lucht en een stralend zonnetje boven het witte Drenthe.


De dooi vel in op vrijdag de 16e, op maandag  werd het de warmste 25 januari ooit. Hoe groot kan een contrast zijn. Vrijdags sneeuw en vorst en op maandag de eerste zonnende rode bosmieren.

 
Februari is nu begonnen zou er nog een staartje van koning winter komen?? Van mij mag het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten