vrijdag 3 februari 2012

Winterperikelen

Nederland, en een groot deel van Europa, zijn helemaal ingepakt door koning Thialf. Extreme kou teistert oost europa en Scandinavie. Extreem lage temperaturen en hevige sneeuwval eisen daar hun tol. De voorspelde horrorwinter is toch gekomen. Ook wij hebben hier eindelijk weer eens temperaturen die ver onder de min 10 komen, als je er van houd ... heerlijk. Ikzelf begin bij deze temperaturen pas te ontdooien. Tot gisteren hadden we hier dan ook alleen maar kale vorst. Vanmiddag kwam daar verandering in. Een depressie zorgt voor zware sneeuwval in grote delen van Nederland. Hier rond Westerbork valt het gelukkig nog redelijk mee, de sneeuwlaag is niet dikker dan hooguit twee centimeter.Het is niet helder buiten door de sneeuwval maar hetlevert natuurlijk wel weer fantastische plaatjes op.

De ijsklomp aan de stuw blijft maar groeien.

 

Oude eiken op de heide van het Heuvingerzand in Hooghalen.


1 van de grote oren van Astron.


En nog meer grote oren trotseren de sneeuwbui die over Drenthe ging vanmiddag.


De stuw ik blijf het fantastisch vinden. De ijsklompen worden steeds groter.


Vanaf de andere kant gezien

En als je dan de foto's van verschillende dagen bij elkaar zet dan zie je hem gewoon groeien.


De tjasker in het grolloerveen. Dit keer genomen vanuit het veen. Doordat alles nu dicht gevroren zit kun je er op een andere manier naar kijken.


In de tweede wereldoorlog heeft een geallieerde bommenwerper zijn bommen gedropt boven het Grolloerveen. Normaal vallen de bomkraters niet echt op maar nu met het verse laagje sneeuw zijn ze duidelijk herkenbaar in het veen.


En ik  zelf geniet met volle teugen van elk moment dat ik op de ijzers kan staan. Tot nu toe alleen op een vertrouwd bosven in de boswachterij maar hopelijk komende week op het grote water.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten